16.2.2020

_DSC9927.jpg

Västerby Långloppet som seedningslopp till Vasaloppet

Västerby Långloppet är ett traditionellt långlopp på skidor, arrangerat av Österby Sportklubb rf. Loppet har skidats årligen med start år 2008, i år arrangeras tävlingen söndagen den 16.2 med start kl 10:00. Spåren går på de fina skogsvägarna på Västerby friluftsområde i Ekenäs. Långloppet är igen officiellt seedningslopp för Vasaloppet!

 
IMG_9401.jpg

Passar såväl motionärer som tävlingsåkare

Västerby Långlopp passar såväl motionärer som tävlingsåkare. Seedningsloppet är 42 km i klassik stil och skidas på en 14 kilometers bana som skidas tre varv. Motionsklasser finns för de som vill skida 14 km eller 28 km, då deltar man ej i seedningsloppet. Det finns en servicepunkt ute i terrängen och en vid varvning, vilket innebär totalt 5 servicepunkter med 7 km mellanrum för de som deltar i seedningsloppet.

Priser delas ut till de främsta herr- och damskidlöparna. Det finns även ett prisbord där alla deltagare får välja ett valfritt pris från.


 

_DSC0053.jpg

14 kilometer naturskön bana

Långloppet skidas i Västerby, Raseborg. Tävlingscentret finns vid skidstugan i Västerby var det även finns parkeringsplats för deltagarna. Tävlingsresultaten går att följa via den här sidan.

OBS! Kolla här för vallatips inför tävlingen!

karta2.png
höjdkurva.png

 

 

Reservera din startplats nu!

Det är nu möjligt att anmäla sig till loppet genom att besöka anmälningssidan. Du hittar address till tävlingsplatsen och massor av nyttig information i det här bladet.

västerby långlopp low res 2020.jpg